Szolgáltatások

szolg
– Ingyenes felmérés Budapesten, vidéki megrendelés esetén a felmérés díját jóváírjuk

– Függönyök varrása nagy anyagválasztékból:

 • fényáteresztők: A fényáteresztők szövésüknek és sűrű vagy ritkás redőzésüknek köszönhetően más és más hangulatot adnak a helyiségnek.
 • sötétítők és blackoutok: A sötétítő függönyök keretet adnak, kiemelik a fényáteresztő függönyöket, valamint különböző mértékben kizárják a nap fényét.
 • vitrázsfüggönyök: Fényáteresztő anyagból készül, nem fedi az egész ablakfelületet, rögzítése nem karnisra, hanem pálcára kerül.
 • pliszéfüggönyök: Belső árnyékoló, ablak-, ajtókeretre készül.
 • rolók: Belső árnyékoló textíliából készítve, fényáteresztő anyagból és sötétítő vagy blackout anyagból is készülhet.
 • lapfüggönyök: Feszített, oldalra mozgatható szerkezetre kerül, fényáteresztő anyagból és sötétítő vagy blackout anyagból is készülhet.

– Szerelések:

 • általunk készített függönyök vasalása, fölrakása
 • karnisok (motoros és távirányítós is) szerelése
 • rolók szerelése
 • lapfüggönyök szerelése
 • szalagfüggönyök szerelése

– Általunk korábban varrt függönyök tisztítása: piszkos függönyök leszedése, elszállítása, kitisztítása, visszarakása

– Kiegészítők készítése:

 • falvédők
 • díszpárnák
 • ágytakarók
 • baldachinok
 • terítők

A függöny a mindenünk!

Nem találja a megfelelő sötétítő függönyt az ablaka díszítéséhez? Még a karnist sem választotta ki

Nálunk megtalálja álmai függönyét!

A lakástextilek kiválasztása bizony nem egyszerű feladat. Az egész összképet nagyban befolyásolja, milyen függönyt választunk. Ugyanígy a hozzá való karnis megtalálása is bonyolultabb, mint hinnénk. Mi azért vagyunk, hogy mindezt megkönnyítsük Önnek. Széles választékunkban helyet kapnak lap-, vitrázs-, blackout- és sötétítő függönyök egyaránt.

Miért érdemes minket választani?

 • széles választékkal és kedvező árakkal állunk rendelkezésére bármilyen épületről legyen szó
 • ha más lakásdekorációs terméket is szeretne ugyanabból az anyagból, azt is elkészítjük Önnek
 • több mint 15 éves tapasztalatunkkal szolgáljuk ügyfeleinket
 • nálunk a minőség alapkövetelmény

Akiknek ajánljuk:

 • lakások
 • családi házak
 • villák
 • kastélyok
 • múzeumok
 • éttermek és rendezvény helyszínek

Mi segítünk Önnek a textil kiválasztásától kezdve egészen a karnis felrakásától a sötétítő függönyök felszereléséig mindenben!

rivi.hu

Mit tartsunk szem előtt, amikor függönyt vásárolunk?

Mint minden komolyabb, hosszú távra vásárolt dolog előtt, figyelembe kell vennünk pár tényezőt a függönyvásárlás esetében is.

A függönyvásárlás már otthon elkezdődik, hiszen az első feladatunk, hogy lemérjük az ablakot. Ha szépen mutató függönyt szeretnénk, a karnisnak az ablak szélétől tekintve 25 cm-rel túl kell nyúlnia, mindkét oldalon.

Ha már a karnisnál tartunk, el kell döntenünk, hogy mennyezeti, vagy falra szerelhető legyen. Ha kisebb belmagasságú a lakásunk, érdemes mennyezeti karnist vásárolni, mert szépen megnyújtja a teret.

El kell döntenünk, milyen mennyiségű fényáteresztő függönyre lesz szükségünk. Ez függ a mintázattól is, ugyanis ha a minták nagyok, akkor elég a karnis másfélszeresét kitevő anyagot venni, hogy szépen látszódjon a lényeg, ha egyszínű függönyt választunk, akkor a karnis kétszeresét ajánlott megvásárolni.

Az utolsó dolog, amelyben döntést kell hoznunk, az a függöny hossza. Sokan szeretik a padlóig lelógó függöny látványát. Ám a fűtőtestek miatt ez nem túl praktikus, ugyanis elfogják a hőt. Ám ha ez nem jelent problémát, akkor a padlószinttől 2-5 cm-ig lógjon le a fényáteresztő, ami 1-2 cm-rel legyen rövidebb, mint a sötétítő, hogy szépen mutasson.

További információért forduljon hozzánk bizalommal!

rivi.hu

Legyen a függöny otthona legékesebb dísze!

Milyen színű legyen? Milyen anyagból készüljön? Harmonizálni fog a szoba többi berendezésével?

Ezek, és hasonló releváns kérdések mind-mind felvetődhetnek Önben, miközben egy nagyáruház textilosztályán bóklászva igyekszik az Önnek legmegfelelőbb árut kiválasztani. Ne tegye!

Nem is gondolnánk, mennyire komplikált a lakástextilek beszerzése! Számos tényezőt figyelembe kell vennünk, így például többek között a következőket is:

 • Milyen megoldással rögzítsük a függönyt?
 • Mekkora legyen a mérete?
 • Milyen színt válasszunk?
 • Milyen anyagból készüljön?

A Rivington Kft. egyedi függönyök és lakástextíliák készítésére szakosodott vállalkozás. Valljuk, hogy minden szoba egyedi, így a felszerelt függönyöknek is egyedi igényeket kell kielégítenie, köztük leginkább azt, hogy harmonizáljanak környezetükkel. Ebben nyújt kiváló segítséget a Rivington Kft., hiszen több évtizedes tapasztalatunkat felhasználva törekszünk arra, hogy otthonát olyanná varázsoljuk, amilyennek Ön megálmodta.

Számos referenciánk is mellettünk érvel, ezek közül különösen büszkék vagyunk arra, hogy a Gödöllői Királyi Kastély és a Sándor Palota is ügyfeleink közé tartozott.

Forduljon hozzánk bármilyen egyedi kéréssel, mi megvalósítjuk azt!

Ha romantikára vágyik az otthonában, válasszon baldachint!

A baldachin használata először a királyi udvarokban vált népszerűvé. A trónok, szószékek, heverők, ágyak és hasonló berendezések felett a mennyezetet díszítő eszköz volt. A baldachin nem tartozott az épület statikai részéhez, feladata kimerült a díszítésben, ezzel is hangsúlyozva a jómódot és előkelőséget.

A pazar díszítés mellett sokszor melegítésre is szolgált a textillel való befedés. Gyermekágyaknál ma is gyakran alkalmazzák, hiszen megvédi a kicsit a huzattól és a rovaroktól is.

Manapság, ha meglátunk egy baldachinos ágyat, rögtön a meghitt otthon és a romantika jut az eszünkbe. Ez nem meglepő, hiszen esztétikus megjelenésével és különleges kialakításával egy zárt teret hoz létre, amiben a közelség jobban érzékelhető. Emellett a baldachin meghatározza a szoba hangulatát, igazi családias jelleget teremtve neki.

Ha Ön is szívesen feldobná otthonát egy ilyen remek kiegészítővel, mi megvarrjuk Önnek!

Válassza ki az otthonához legjobban illő kelmét és forduljon hozzánk bizalommal!

baldachin

Íme néhány tipp, amelyekkel szebbé varázsolhatjuk otthonunkat függönyök segítségével!

 1. Ha alacsonyan van az ablakunk, szebb hatást érhetünk el azzal, ha magasabbra szereljük fel a karnist, illetve az ablak és a rúd közötti részt a függönyhöz passzoló drapériával töltjük ki.
 2. Ha azonban túl nagynak ítéljük ablakaink méretét, abban az esetben optikailag kicsinyíthetjük őket a hagyományos, oldalt elkötős megoldással úgy, hogy a felső részen a függönypár továbbra is összeérjen.
 3. Ha az ablak túl keskeny hatást kelt, azt könnyedén ellensúlyozhatjuk egy szélesebb karnissal és az ahhoz ideális függönymérettel.
 4. Ha a kilátás nem mondható szemet gyönyörködtetőnek, válasszunk intenzív, hangsúlyos drapériát.
 5. A kellemes, meghitt hangulat elérése érdekében hagyjuk, hogy mindkét oldalon lágyan leomoljanak függönyeink.
 6. A kis ablakokhoz ne használjunk nagy, a méretesebb nyílászárókhoz pedig kis mintázatú függönyöket.
 7. Mindemellett játszhatunk a mintákkal. Például a keresztben csíkos drapéria szélesebb, a hosszanti csíkos karcsúbb hatást kelt.

Ha minőségi függönyökkel szeretné díszíteni otthonát, keressen minket bizalommal!

rivi.hu

Miért érdemes velünk varratnia függönyeit?

Sokan gondolják úgy, hogy a függönyvarrás rendkívül egyszerű, hiszen csak néhány egyenes varratra van szükség. Azonban a valóság kicsit mást mutat. Ahhoz, hogy függönye valóban tökéletesen nézzen ki, érdemes szakemberre bízni ezt a feladatot.

Az otthoni függönyvarrás buktatói:

 • Méret: sokszor előfordul, hogy nem megfelelő mennyiségű anyagot veszünk. A szép, lágyan eső függönyhöz másfélszeres szélességre van szükség, mint amekkora az ablak. Ha mégis kicsinek bizonyul a függöny, amit otthon varrt, az sem mindegy, hogyan toldjuk.
 • Anyag: Egy hagyományos, könnyen kezelhető anyaggal valóban nincs sok gond. Azonban egy fényáteresztő, csúszós anyagú vagy egy könnyedén csavarodó black-out anyag bizony okozhat bosszúságot varrás közben. Ha nem tudjuk, hogyan bánjunk a különféle anyagokkal, könnyen elcsavarodhatnak, ami által csúnya lesz a függöny.
 • Idő: Gondoljon bele mennyi időt és energiát spórolhat, ha nem Önnek kell vesződnie a függönyvarrással!

Nálunk profi függönyvarrásban jártas kollégák dolgoznak. Ha nem szeretné a véletlenre bízni függönye kinézetét, varrassa meg nálunk függönyét!

Lakberendezés stílusosan

Otthonunk meghittségét és stílusát jelentősen meghatározzák a lakáson belül fellelhető textíliák és különböző anyagokból készült kiegészítők. Amikor textiltermékeket választunk, figyelembe kell venni, hogy az általunk kedvelt stílust tükrözze az anyagválasztás, a színek és minták harmóniáját, illetve fontos szempont a funkció is.

Otthonunkban leggyakrabban előforduló textil felületek a függönyök, terítők, ágytakarók, díszpárnák, melyekből érdemes valamiféle rendszert kialakítani:

 • Egységes vagy harmonizáló színek.
 • Összeillő minták: a minták kiválasztásakor figyeljünk arra, hogy hiába illenek egymáshoz a darabok, ha túl sokat válogatunk össze. Az eklektika igen kellemes tud lenni, de ne essünk túlzásokba.
 • Konkrét stílusirányzatok szerint is választunk: számos kedvelt és divatos stílusirányzat létezik napjainkban, amelyek között mindenki megtalálhatja az ízlésének legmegfelelőbbet. Például klasszikus, minimalista, eklektika, barokk, pop-art, romantikus, vagy vintage.

A funkciók szempontjából ne feledkezzünk meg a könnyen tisztíthatóságról, főleg ha rendszeres igénybevételnek vannak kitéve egyes textil felületek, illetve ha a családban gyermekek is vannak.

Ha Ön megálmodta milyen darabok illenek otthonába, keressen meg minket bizalommal és elkészítjük a tökéletes textilből készült kiegészítőket!

További információkért forduljon hozzánk bizalommal!

Hogyan válasszunk sötétítő függönyt?

A sötétítő függönyök elsődleges funkciója, hogy szabályozzák a helyiségekbe áramló fény mennyiségét, valamint hőszigetelő szerepet is betölthetnek. Azonban otthonunk berendezéseit és kiegészítőit nem csupán a rendeltetésüknek megfelelően válogatjuk össze, hanem fontos szerepet játszik az esztétika és a kellemes légkör kialakítása is.

Napjainkban igen széles palettáról válogathatunk, ha sötétítőt keresünk otthonunkba, íme, néhány népszerű és modern anyagtípus:

 • Szatén: Lazán szövött, egyik oldalán fényesebb, lágy esésű elegáns és igen népszerű anyag. A nehezebb fajtájú szatén kitűnő választás sötétítőkhöz, valamint a transzfernyomással készült mintás darabok is mutatósak.
 • Doublé szövésű anyag: Kettős szövet, melynek sajátos jellemzője, hogy a színe és a visszája is színes, mintás, vagy akár eltérő is lehet a két oldala, így igen praktikus megoldás, melyben változatos lehetőségek rejlenek.
 • Jacquard szövésű anyag: Ezzel a módszerrel bonyolult és összetett mintákat hoznak létre és megannyi gyönyörű sötétítő anyag készül belőle.
 • Taft: Elegáns és formatartó megoldás, amely különleges hatást kölcsönöz otthonunkba, azonban hátránya, hogy könnyedén gyűrődik.
 • Zsenília: Nagyon puha, lágy esésű anyag, amely kiváló választás dekoratív sötétítőkhöz.

Amennyiben sikerült kiválasztani a megfelelő sötétítő anyagot, keressen meg minket elérhetőségeinken és megvalósítjuk a megálmodott sötétítő függönyét, amely igazi dísze lesz otthonának!

Egyszerű és sokszínű lakberendezési eszköz – díszpárna

A lakberendezés szépsége abban rejlik, hogy otthonunk minden apró részeltét saját stílusunknak megfelelően alakíthatjuk ki. Természetesen a berendezések és különféle dekorációs elemek összhangja kulcsfontossággal bír.

Otthonunk kialakítása során mindig a barátságos hangulatra törekszünk, hiszen mindenki szeret szép és meghitt környezetbe hazatérni. Az otthonos megjelenésnek számos apró trükkje van, mi most a különféle textilek fontosságát szeretnénk kiemelni. Bármilyen textillel bevont bútorról, használati tárgyról vagy díszítő elemről van szó, puha és melegséget sugalló hatásuk rendkívül barátságos hangulatot eredményez. A textil termékek között is van egy, ami különösen otthonossá teszi lakásunkat, ez nem más, mint a díszpárna.

A díszpárnák a bennük rejlő sokféle lehetőségnek köszönhetik népszerűségüket. A megvalósításnak csak a képzelet szabhat határt, akár anyag, színvilág, minta, forma vagy méret tekintetében. Több díszpárnát is használhatunk egy-egy kanapén vagy fotelen, ezzel színesítve és barátságossá varázsolva otthonunkat.

Ha szeretné egy igazán egyszerű megoldással feldobni otthonát, keressen fel minket és mi elkészítjük Önnek megálmodott díszpárnáit!

Praktikus és otthonos, avagy az ágytakarók előnyei

Otthonunkban igyekszünk barátságos és dekoratív hangulatot teremteni, melyre kiváló megoldást nyújtanak a különféle lakástextilek. A hálószobát, illetve nappalit, melyek többnyire kikapcsolódásunkat szolgálják, érdemes rendkívül körültekintően kialakítani, berendezni, hogy igazán otthonos légkört biztosítsanak a pihenéshez.

A hálószoba elengedhetetlen kelléke az ágy, emellett azonban gyakran a nappaliban is helyet kap egy heverő vagy kanapé. Ezeket azonban, mivel nem használjuk egész nap, érdemes lefedni egy ágytakaróval, mely a praktikusság, valamint az esztétika szempontjainak is eleget tesz.

Az ágytakaró azonban nem csak akkor tesz nekünk jó szolgálatot, ha éppen nincs használatban a fekvőalkalmatosság. A pihenést gyakran evéssel, ivással egészítjük ki, mely kedvező feltételeket biztosít a kanapé, vagy ágy bekoszolására. Az ágytakaró azonban a kárpittal szemben könnyen tisztítható, így nem okoz gondot, ha véletlenül összekenjük a kanapét. Mindemellett az ágytakaró egy újabb textilfelület a helyiségben, mely otthonossá varázsolja a nappalit vagy hálószobát, és hívogatóvá az ágyat.

Válassza az ágytakarók nyújtotta dekoratív és praktikus megoldást, mi elkészítjük Önnek megálmodott darabot!

Varrasson egyedi otthont!

Ön is azok közé az emberek közé tartozik, akik nem tucat lakberendezési eszközökkel szeretnék ékesíteni otthonukat? Ön is igyekszik egyedivé varázsolni otthonát, hogy az Ön személyiségét és ízlését tükrözze?

Ha nem talál saját elképzeléseinek megfelelő kész termékeket, miért ne tervezhetne? A kivitelezést csak bízza nyugodtan ránk! Cégünk lakberendezési eszközök készítésével foglalkozik. Elsősorban függönyök tartoznak a fő tevékenységi körünkbe, de egyéb megrendelést is vállalunk az igényeknek megfelelően.

Mindig is szeretett volna egy romantikus baldachint hálószobájába, hozzáillő díszpárnákkal? Mi elkészítjük Önnek! Egészítse ki az összhatást egy praktikus és esztétikus ágytakaróval! Ki mondta, hogy a falvédő divatja múlt? Varrasson stílusos falvédőt saját ötletei alapján és mutassa meg, hogy sosem megy ki a divatból!

Nincs ötlete? Kérje ki szakmai tanácsunkat, mi örömmel állunk a rendelkezésére! Varrasson Ön is egyedi otthont magának! Bővebb tájékoztatásért forduljon hozzánk bizalommal!

Minden, amit a blackout függönyökről tudni érdemes

A blackout kifejezés az angol elsötétítés szóból származik. A blackout függöny különleges eljárással készül, melynek során a függöny szövésénél két szál közé szőnek egy fekete szálat is, így sötétítő hatékonysága többszöröse egy átlagos sötétítő függönyénél. Funkciójához tartozik még, hogy a hőt is képes kizárni a helyiségből.

Az ilyen eljárással elkészített függönyök 85-90%-os hatékonysággal sötétítik be a szobát. A világosabb árnyalatú blackout függönyök nem olyan hatékonyak ilyen téren, mint sötétebb tónusú társaik. Nem kell azonban csak egy színben gondolkoznunk, a blackout függönyökből is választhat számos mintázat közül!

Léteznek olyan fajták is, melyek 100%-ban képesek kizárni a fényt. Ezt a fajtát azoknak ajánljuk, akik nem kívánnak redőnyöket szerelni az ablakokra, ugyanakkor fontos, hogy a szoba teljesen fénymentes legyen. A blackout függöny tökéletes választás lehet azoknak, akik a legkisebb fénysugarat sem szeretik alvás közben, de aki filmeket is teljes sötétségben szeret nézni, annak is kitűnő lehetőség!

További információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!

Minőségi textilek rendezvényekre

A rendezvényszervezés igen összetett folyamat, amely során a helyszín megtervezése és kialakítása igen nagy körültekintést igényel, amely során a megrendelői igények, a helyszíni adottságok, az esemény stílusa és elvárásai, valamint az adott design irányzatok meghatározó szerepet töltenek be. A rendezvényhelyszínek ízléses kialakítása során külön szerepet kapnak a különböző textil elemek és dekorációs lehetőségek, melyek segítségével hangulatos és a vendégek számára megnyerő légkör alakítható ki.

A különböző rendezvények más-más textíliákat és stílust igényelnek, például esküvők, fogadások, bemutatók, és egyéb események, ezért a textil elemek kivitelezése során csupán a képzelet szabhat határt:

 • Dekoratív függönyök és sötétítők
 • Díszelemek: díszpárnák, székszoknyák, baldachinok, stb.
 • A vendéglátás során szükséges textíliák: terítők, székpárnák, textil szalvéták, stb.
 • Egyéb egyéni megoldások

Cégünk sok éves tapasztalattal a háta mögött teljes körű segítséget nyújt a rendezvényekhez szükséges textíliák kiválasztása és elkészítése során egyaránt, melyekről bővebb információkért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Különleges függönyök stílusos éttermekbe

A függönyök igen kedvelt darabjai a lakásunknak, hiszen nem csupán praktikus szempontokból hasznosak, hanem esztétikailag is sokat javíthatnak a helyiségek hangulatán. A különleges függönyök ma már az egyedi éttermek kedvelt lakberendezési kellékeiként is szolgálnak, hiszen remekül dekorálhatjuk vele a helyiséget, előkelőbbé, vagy akár modernebbé is varázsolhatjuk a termet.

A különleges függönyök felkeltik az utcán sétálók figyelmét is, de az étterem vendégei is kellemesen érezhetik magukat a különleges atmoszférában. Egy különleges függöny segítségével akár visszaidézhetjük a régen oly népszerű szalonok, kávéházak hangulatát, így éttermünket is ebben a szellemben rendezhetjük be. Emellett természetesen a kellemetlen, tűző naptól is védi vendégeinket, így jó közérzettel fogyaszthatják ételüket az étteremben.

A függönyök vasalása és felhelyezése nem egyszerű feladat, így ezt inkább bízza cégünkre! Ha Ön is szeretne egyedi, különleges függönyöket választani éttermébe, keressen fel minket elképzeléseivel!

rivi.hu

Szalagfüggönyök szakszerű felrakása

A sötétítés nem csupán otthonunkban jelent központi kérdést, a munkahelyeken éppúgy lényeges szempont a természetes fény szabályozása, hiszen a komfortérzet biztosítása elengedhetetlen az optimális munkavégzéshez.

Irodai környezetben széles körben elterjedt napjainkban a szalagfüggönyök alkalmazása, hiszen ilyen körülmények között számos előnnyel bír ez a megoldás a hagyományos textil függönyökkel szemben. A szalagfüggönyök modern megjelenést biztosítanak munkahelyeken, mely rendkívül fontos a cégekről alkotott véleményalkotás tekintetében. A szalagfüggönyök emellett könnyen tisztán tarthatóak, kezelésük egyszerű és segítségükkel mindig a megfelelő mennyiségű fényt engedhetjük be a helyiségbe.

Cégünk vállalja szalagfüggönyök szakszerű felrakását, melynek köszönhetően irodája a munkavégzés ideje alatt fényárban úszhat, zártkörű rendezvények esetén pedig szolid sötétbe burkolózhat a kíváncsi tekintetek elől.

Bízza ránk a szalagfüggönyök felrakását és keressen fel minket kérdéseivel, munkatársaink segítségével megvalósítjuk elképzeléseit!

rivi.hu

Függöny fel! – A színházi függönyök titka

Mindannyian láttunk már színházi függönyt, amely elválasztja a színpadot a nézőtértől, a színészt a közönségtől. Ám azt már kevesebben tudják, hogy ezzel a függönnyel kapcsolatosan különleges elvárásokat támasztanak, hiszen ez az első és az utolsó dolog is, amit a néző megpillant az előadás elején majd a végén is.

A színházi függönynek egyszerre kell vastagnak és mutatósnak lennie, illetve gondoskodnia a megfelelő sötétítésről, hiszen ezek a függönyök jelentősen befolyásolják a műsorszám megítélését is. Ennélfogva egy ilyen függöny elkészítése kihívásokkal teli, felelősségteljes feladat.

Cégünk szolgáltatásai között a falvédők, ágytakarók és díszpárnák elkészítésén kívül színházak függönyözése is megtalálható. Igyekszünk megbízható minőséget és kiváló szolgáltatást nyújtani meglévő és leendő ügyfeleink részére egyaránt. Számunkra a megrendelők bizalma, pozitív visszajelzései jelentik a legnagyobb elismerést.

Bízunk benne, hogy felkeltettük érdeklődését! Keressen fel minket és segítünk megvalósítani elképzeléseit, elkészítjük függönyét egyéni igényeinek megfelelően!

rivi.hu

Teremtsen megfelelő hangulatot otthonában!

Otthonunk stílusos kialakításához és ízléses berendezéséhez jelentősen hozzájárulnak a különböző textilfelületek, melyek segítségével harmóniát és egységes enteriőrt teremthetünk, legyen szó konkrét lakberendezési irányzatokról vagy egyedi kreatív elképzelésekről. A nemzetközi lakberendezési trendekben már régóta népszerűek az ünnepekhez kapcsolódó lakás kiegészítők, melyek napjainkban egyre inkább kezdenek elterjedni hazánkban is.

Az ünnepek jellegzetes és kellemes hangulatát könnyedén otthonunkba varázsolhatjuk egy-egy dekoratív és ízléses kiegészítővel, melyhez a különféle textíliák remek lehetőségeket kínálnak:

 • A karácsonyi ünnepkörhöz tartozó hangulatos függönyök, terítők, textil szalvéták, díszpárnák, ágytakarók, stb.
 • Húsvéti díszes függönyök, akár a gyermekeknek is, és egyéb textíliák
 • Babaváró dekoratív elemek, például függönyök, textil fali tárolók, lepedők, stb.
 • Az évszakokhoz kapcsolódó hangulatos elemek
 • Lakberendezési stílusokhoz kialakított függönyök és textil termékek
 • Egyéb lehetőségek

Teremtsen megfelelő hangulatot otthonába az aktuális ünnepekhez, évszakokhoz vagy ízléséhez illeszkedő textíliákkal és tekintse meg weboldalunk szolgáltatásait, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és megvalósítjuk egyedi elképzeléseit!

Miért hasznos a falvédő?

Otthonunk díszítésére, és komfortossá tételére ma már rengeteg módszer létezik. Akinek nemcsak az esztétikum, de a gyakorlati használhatóság is számít lakása kialakításában, és olyan elegáns és egyedi lakás kiegészítőt szeretne, ami még nem túl elterjedt, annak ideális megoldás a falvédő. Természetesen nem csak lakásdíszítő funkciója van, hanem egészségvédő is.

Az Ön gyermeke is a fal mellett alszik? Ha álmában sokszor hozzáér a falhoz, ami a téli időszakban különösen hideg lehet, nagy a valószínűsége, hogy megfázik. Itt jön képbe a falvédő. Tudatos szülőknél gyakran felmerül ez az igény, ráadásul a falvédő sokoldalú és változatos felhasználása és kivitelezése miatt még az egyéni ízlés figyelembe vétele sem lehetetlen. A mintázat, szín, és a falvédő egésze egyedi igényekre szabható, névre szóló is lehet!

A mi cégünk egyedi, kézzel készített falvédőket is gyárt, tehát ilyen típusú igényeivel forduljon hozzánk! Rendelje meg az Önnek, és a gyermekének legjobban tetsző falvédőt.

Miért hasznos a falvédő?

Hófehér függönyök? Higgye el, megéri!

Biztosan kíváncsi, milyen érvek szólnak a hófehér függönyök mellett, lássuk, miért éri meg ilyet választanunk!

Sokan ódzkodnak a fehér függönyöktől, hiszen színük miatt igen érzékenyek. Meglátszik rajtuk a kosz, sokkal gyakrabban kell tisztítani, az anyag pedig roncsolódhat, de egy kis trükkel javíthatunk a kilátásainkon. Érdemes olyan helyiségben alkalmaznunk, ahol nem éri annyi szennyeződés, ilyen lehet például egy háziállatoktól, az utca porától, konyhai fröcskölésektől távol eső nappali. Emellett a fehér függönyök tisztításával sem kell annyit bajlódnunk, mint azt gondolnánk, hiszen a mai modern, minőségi anyagok már bírják a gyakori mosást. Tisztításhoz használhatjuk a jól bevált fehérítő technikákat, természetesen az anyag tulajdonságaihoz mérten.

A fehér függönyök anyaga általában könnyed, fényáteresztő, így nem csak elegáns és tiszta képet ad a szobáról, de közérzetünkön is jelentősen javít. Sokakra megnyugtató hatással van a világos szín, melyen télen-nyáron finoman süt át a nap, ráadásul a fehér függöny optikailag növeli a teret is.

Amennyiben Ön is szívesen próbára tenné a fehér függönyök erejét, a legjobb helyen jár! Tájékozódjon honlapunkon, ajánlatunkért keressen bennünket elérhetőségeinken!

Függöny, a különleges térelválasztó

Gondolt már arra, hogy a függöny mennyi mindenre jó? Kipróbálta már mondjuk térelválasztásra? Ha a mindennapokban, egy helyiségben több tevékenység zajlik, tévénézés, alvás, étkezés, kreatív és egyedi megoldást jelenthet a függöny. Fontos arra is ügyelni, hogy színben és stílusban harmonizáljon a szobával.

Költséghatékony megoldás a gyermekszobában függönnyel elválasztani a gyermekek saját kis részeit, így a kicsiknek meglehet a saját kis életterük, mégsem kell költséges átépítésben gondolkodnia. Ha színes anyagokat, vidám mintákat választunk, még derűsebb hatást kelt a végeredmény!

Amennyiben a nappali egyben az étkező, és a dolgozósarok is, semmi probléma, hiszen függönyökkel az egyes részek szépen elkülöníthetőek, így a lakók nem fogják egymást zavarni. Ha gyakran fogadnak vendégeket, vagy barátaik, rokonaik szeretnek váratlanul beállítani, és szeretné elkülöníteni a lakás egyes részeit, ezt könnyen megteheti, szereljen fel lapfüggönyt, amit könnyű kinyitni, és pár pillanat alatt összetolható. Polcok, ruhás állványok elé függönyt téve nemcsak a portól óvhatjuk tárgyainkat, de a letisztult és rendezett stílusért is sokat tehetünk.

Keressen minket bizalommal, hogyha tanácsadásra, és segítségre lenne szüksége a függönyök kiválasztásában. Kollégáink örömmel segítenek!

Díszpárnákat minden szobába!

Egy lakás akkor válik igazán otthonná, ha megvannak a megfelelő textilek és ezek harmóniája. Fontos hangsúlyozni a kiegészítőket, hiszen a bútoroktól még nem válik egy hely barátságosabbá. A kiegyensúlyozott részleteket mindig az apró kiegészítőknek köszönhetjük.

A díszpárnák kiváló kiegészítők, nem csak azért, mert szinte bárhol alkalmazhatóak, hanem azért is, mert mindig fel tudják dobni egy szoba hangulatát, stílusát. Fontos, hogy a párnák mindig egyensúlyban legyenek a szobában található függönnyel és más textilekkel, vagyis hasonló mintájúak és színűek legyenek, mert egy nagyon eltérő stílus elég szembetűnő tud lenni.

A díszpárnák minden otthonban nélkülözhetetlen elemek és emellett még hasznosak is, így meglepetésként is megállja a helyét egy-egy különleges darab kedves ismerőseinknek.

Ajándékozzon díszpárnát vagy dekorálja saját otthonát stílusos kiegészítőkkel! Lépjen kapcsolatba velünk, és szakértő kollégáink készséggel segítenek Önnek minden felmerülő kérdésében!

Tudnivalók a függöny típusokról

A függönyöknek rengeteg fazonja és stílusa fellelhető manapság, melyek mindegyikével más-más hatást érhetünk el. Lássuk, a legelterjedtebb típusokat!

 • Vitrázsfüggönyök: Más néven táblafüggönyöknek is nevezik őket. Az ablak belső felén elhelyezett vitrázsrúd tartja. Elsősorban a kíváncsi szemek elől rejt, ám sötétítésre nem alkalmas, főleg konyhában szokták használni.
 • Fényáteresztő függönyök: Leginkább nagy felületek takarására alkalmazzák. Fontos megjegyezni, hogy a rövid fényáteresztő függönyök nem igazán esztétikusak, hiszen itt fontos a megfelelő hullámzás, ezért elképzelhető, hogy akár 2-3-szor több anyagra van szükség a kivitelezésükhöz.
 • Sötétítő függönyök: A sötétítő függönyöknek is több fajtája létezik, mint például a blackout vagy a térelválasztásra alkalmas portier. Nappal általában álló állapotban, vagy összekötve használják őket.

Amennyiben a további lehetőségek, vagy egyedi igényre szabott megoldások érdeklik, keressen minket bizalommal, munkatársaink készséggel segítenek Önnek!

függöny típusok

Melyek a legalapvetőbb függöny fazonok és stílusok?

Egyre többen tartják fontosnak, hogy otthonuk hangulatának és berendezésének megfelelő függönyt válasszanak, megteremtve így a harmóniát. A szalagfüggönyök és a hideg megjelenésű lamellák ideje lejárt, hagyjuk meg ezeket az irodaházaknak és töltsük meg otthonunkat barátságos fénnyel, kellemes színekkel és ötletes megoldásokkal.

Milyen függönytípusok közül válogathatunk?

 • Táblafüggöny: Más néven vitrázs. Konyhákban szokták használni, egy vagy két rúdra feszítik ki.
 • Fényáteresztő függöny: Nagy felületűek, így rendkívül fontos a jól megválasztott anyag és minta.
 • Oldalszárnyak: Más néven dekor függöny. Egyszerű, függőleges helyzetben, de oldalra kötve is szokták alkalmazni. Díszítő eleme a drapéria.
 • Sötétítő függöny: Nevéből adódóan a túl erős napfényt zárhatjuk ki vele, sötétítés céljából.
 • Portier függöny: Térelválasztásra, szobán belül használt függöny. Anyaga gyöngy, fapálcika vagy egyéb lehet.
 • Blackout függöny: Egyáltalán nem engedi át a fényt, szövése igen sűrű.

Amennyiben minőségi függönyt keres otthonába, a legjobb helyen jár! A részletekért tájékozódjon weboldalunkon, vagy keressen bennünket elérhetőségeinken!

legalapvetőbb függöny fazonok és stílusok

Mekkora függönyre van szükségem?

Egy függöny vásárlásakor nagyon sokféle szempontot kell figyelembe venni, fontos, hogy a színek és a minták harmonizáljanak egymással, emellett érdemes a függöny méretén is gondolkodni.

Ha határozott elképzelésünk van a függönyünk kinézetéről, érdemes felrajzolni az ablakok méretarányos lekicsinyített mását, melyre a mért adatokat feljegyezzük. Ezek után tanácsos megtervezni a szerelvényeket és azok helyét, meg természetesen a díszítéseket is. Fontos, hogy pontosan mérjük le a szükséges anyagmennyiséget.

Lényeges hangsúlyozni, hogy a függöny tetejének összehúzásával kialakuló szélességgel érdemes számolni. Amikor pedig a függöny hosszát szeretnénk megmérni, akkor tanácsos a kész hosszon kívül számolnunk a felső szegélyezés és a felhajtás méretével is. A mintás daraboknál az adott mintát érdemes figyelni, hogy hol végződik.

Függönyei kiválasztásakor ne csak a színt figyelje, hanem a méretekre is ügyeljen! Böngésszen weboldalunkon, és bízza ránk függönyeit, valamint bátran keressen fel minket kérdéseivel!

Mekkora függönyre van szükségem?

 

Függönyvarázs

Ahogy belépünk egy szobába, szemünket a világos vonzza, azaz általában az ablakok és a függönyök felé tekintünk először. A függöny befolyásolja a helyiség hangulatát, ezért nem mindegy, hogy milyen textilt választunk ablakunkra. A lehetőségek szinte végtelenek, a végeredmény pedig függ a függöny anyagától, színétől, mintájától, esésétől, hosszától. Nézzünk néhány praktikus tanácsot!

Figyeljünk a fal és a bútorok színére, ne üssön el tőlük új szerzeményünk. A szobához hasonló szín elegánsan hat, de manapság sokszor pont komplementer színű függönyöket választanak, ami pedig lázadó hatást kelt. Ha a hideg színek uralkodnak a szobában, érdemes hideg színűt választani, ha pedig a melegek, akkor meleget, vagy mindkét esetben nyerő lehet egy semleges szín. Ha sötétítő függönyünk is van, az harmonizáljon a dekor függönnyel, például legyenek ugyanannak a színnek különböző árnyalatai, és csak az egyik legyen mintás.

Új, dekoratív, minőségi anyagból készült függönyre van szüksége? Forduljon hozzánk, óriási szín- és anyagválasztékkal várjuk! Kérje bizalommal munkatársaink segítségét!

Ezt akassza fel!

A lakástextilek funkciót látnak el: egyrészt megóvják a bútorokat az elhasználódástól, kényelmet biztosítanak és dekorálják is otthonunkat. Nincs ez másképp a függönyökkel sem, megóvnak a kíváncsi tekintetektől, nyugodt éjszakát biztosítanak és ékesítik az ablakokat.

Amikor úgy döntünk, hogy lecseréljük régi textiljeinket, az új függöny kiválasztásánál figyelembe kell vennünk néhány fontos szempontot, mint például a szoba mérete, a falak színe, az ablakok jellemzői, és az is fontos, hogy mennyi fényt szeretnénk beengedni.

A kis méretű ablakokhoz nem passzolnak a teátrális, sok anyagot vagy díszítést tartalmazó kelmék, fontos, hogy a színek harmonizáljanak egymással és az sem mindegy, hogy milyen világos a szoba, mert ha nincs elég fény, egy nem megfelelő függöny csak még nagyobb sötétséget csinál.

Választhatunk az aktuális függöny divatnak megfelelően is, a fentieket szem előtt tartva. Az idei évben főleg az élénk színek és a geometrikus minták, a kontrasztok és a vad párosítások dominálnak. Az anyagok lehetnek finom kelmék, melyek lágyan esnek alá a karnisról.

További tanácsokért és szolgáltatásainkkal kapcsolatban keressen minket bizalommal!

 lakástextilek

Öltöztesse otthonát az évszakhoz illő köntösbe

Ki mondta, hogy az évszakok változásával csak ruhatárunkat kell az aktuális divathoz alakítani? Otthonunk dekorálásának is megvannak az éppen érvényben lévő trendjei. Az ősz változatos, mély és meleg színei nem kizárólag öltözékünkben jelenhetnek meg. Nyilván egy gardrób átvariálása sokkal olcsóbb, mint otthonunk újrarendezése, azonban pár aprósággal és kiegészítővel elkerülhető a teljes reformálás.

Az emberek többsége alábecsüli a függönyök jelentőségét. Pedig egy tökéletesen kiválasztott, esetleg egyedi igényre készített darab otthonunk ékévé válhat és variálhatóságának köszönhetően mindig az aktuális évszakhoz igazíthatjuk, akárcsak egy ruhadarabot. Emellett az apró, ám szem előtt lévő kiegészítők módosításával is elérhetünk óriási változásokat.

 • Egyedi falvédővel megóvhatjuk és érdekesebbé tehetjük falainkat.
 • A díszpárnák és ágytakarók szerepét pedig senkinek sem kell bemutatni.
 • A különlegességek kedvelői még exkluzívabbá tehetik otthonukat baldachinokkal és terítőkkel.

Ha Ön is szeretné egyedi „köntösbe öltöztetni otthonát, forduljon hozzánk bizalommal és álmodja meg lakhelye sajátos kiegészítőit!

falvédő